Lidköpings Kronocamping

Då är vi på Lidköpings Kronocamping, väldigt vackert belägen vid Vänern. Ytterligare en femstjärnig camping, men väldigt annorlunda mot Gustavsvik. En skillnad är att det inte är så många norrmänn :-). Men Gustavsvik är nog mer min sinnebild av en femstjärnig camping. Sen är det många långliggare med väldigt kreativa tomter.

20130806-160508.jpg

Fin restaurang med bra mat. Fina servicehus, men det är lite trevligare när väggarna i båsen går i alla fall ner till golvet. Känns lite mer privat. Ventilationen verkar inte funka så bra i det servicehuset vi använde, för det luktade alltid illa när någon gjorde nummer två…
Man behöver även kort för att gå in i servicehusen, så barnen måste springa och hämta kortet när är akut. Varmvatten ingår i alla fall.
Kan vara att det var i slutet säsongen som vi var där, för städningen av hygienhusen var inte så bra. Var nog ingen där och kollade till det mer än på morgonen, ett toabås hade någon grisat ner rejält och det var så nästan ett dygn innan det städades.

Dom lite finare (dyrare) tomterna ner mot sjön har både vatten och avlopp på platserna. Och en hel del andra har i alla fall vatten vid tomten.

Badplatsen hade fixats till, men tyvärr är det ju så långgrunt att det nästan inte går att bada. Efter 150 m rakt ut u Vänern så gick vattnet strax ovanför knäna. Men perfekt för mindre barn!

Wifi kostar extra och även surfdatorn i receptionen kostar. Och behöver man kabel för anslutning av kabel-TV så måste man köpa den, men dom var slut när vi kom…

20130806-161704.jpg

Att säga att poolerna ligger i anslutning till campingen är lite sanning med modifikation. Man måste gå runt, för ingången är från andra sidan av området. Poolerna är kommunala och är en 50 m pool och två barnpooler. För att komma in måste man hämta kuponger i receptionen.

//TH