Hei gutter og jenter, velkommen til Gustavsviks camping!

På plats på Gustavsviks camping i Örebro, som nog är den största norska kolonin öster om Bohuslän. Mer än hälften av vagnarna är norska.

Campingen är ju en av dom femstjärniga i Sverige. Med tillgång till poolerna vid äventyrsbadet, men själva äventyrsbadet kostar extra. Poolerna ligger en liten bit bort.

Det är stort, med mååånga vagnar. Tre servicehus, väldigt fräscha med allt. Sen finns det restaurant , affär, shop, glassbar etc. En jättestor och två mer normala lekplatser.
Incheckning gick bra, bra service. Men man får välja plats själv genom att köra in med vagnen, och har man inte varit här innan så är det snurrigt. Vilka platser är bra? En del platser ligger in bakom andraplatser, med en smal gräsremsa att köra in via. Inte helt lätt när det är fullt.
Kabel till TV:n fick vi låna gratis, och trådlöst internet på hela anläggningen är gratis. Men kvaliteten på det var väldigt dåligt när många kör. Så det fanns en anledning till att det satt massor med lite äldre barn med surfplattor i entréerna till servicehusen, för där var det bäst anslutning.

image

En sak kom vi dock på, vi ville inte ligga nära vägen. För på andra sidan vägen går järnvägen, och trots att vi bor längst in så är det lite störande på kvällarna när godstågen åker förbi.

Det var rätt så bokat när vi kom, men nu i början av augusti så börjar det glesa ut lite.

Förbättringsförslag? Tja, inga direkta. Men det kan nog bli långt till vatten posterna för en del.
Den trådlösa internet-anslutningen var riktigt dålig, där behövs nog jobbas en del på fler accesspunkter och bättre bandbredd på anslutningen.
Sen var äventyrsgolfen rätt sliten och en del banor nästan omöjliga att komma åt att spela. Det är ju ilandsproblem…

image

Och här en bild från 4/8 2013, nu börjar det glesna bland vagnarna.

Vad gäller äventyrsbadet så är vi inte imponerade, det är dyrt även om man får camping-rabatten. Sen är det mörkt och dystert inne på badet, och inte så stort som man kan tro. Vildforsen var i det närmaste livsfarlig, alla tre av oss som åkte kom ner med ont nånstans.
Sen saknas det något för barnen i mellanåldern, dom små har en del att göra. Och för dom stora så finns det tre rejäla vattenrutschkanor. Men inget riktigt för dom i kanske 6-9 år.
Och bara två små bubbelpooler på hela anläggningen.

Körningen från Ödeshög upp till Örebro längs väg 50 gick bra och förbrukningen blev bara 0.80 l/mil.

//TH

20130804-201553.jpg