Baka med grillen och Omnia-ugn

I sommar som bakade jag när vi var ute med vagnen, och vi har ingen ugn utan använde Omnian.

Det enklaste är förståss bakmix, provade med mjuk pepparkaka.
Bakas på lägsta lågan i ca 40 min.

Men sen bakade jag bröd, och då kan jag tipsa om Dr Oetker jäsblandning som är torrjäst och bakpulver i ett. En vanlig sak i USA där saker skall gå fort. Räcker att jäsa 15 min.

Blandade 12 dl vetemjöl, en påse jäsblandning, 1 tsk salt, ca 0,5 dl olja och 5 dl kallt vatten (dvs en klassisk grunddeg).

Sen efter 15 min så la jag drygt hälften av degen i en plasdstpåse och in i kylen.
Degen som jag hade kvar delade jag i småbollar och plattade ut dom till plättar.
Tog en rejäl bit ugnsfolie och vek dubbel två gånger så man får fyra lager.
På med folien på grillgallret (har en Weber Q100 gasol med lock).
Sen gräddade jag “plättarna” ett par minuter på varje sida.
Väldigt gott med färskt bröd till det grillade!

Resten av degen blev frukostbröd, oljade Omnian och klämden försiktigt ut degen till en korv som räckte runt i formen.
Gräddade på spisen, på lägsta lågan, i ca 40-45 min.

Men favoriten blev bröden på grillen  😛

//TH