Röstånga camping – Skåne

Röstånga Camping ligger verkligen mitt i mellan allt, det är nästan 30 minuter vart man än vill åka.
Men det gör inte så mycket, för det känns ändå rätt så nära till Helsingborg, Landskrona och till och med Malmö.

Campingen består av två områden, dels det vid receptionen och poolområdet, och sen ett område lite ovanför med egen infart och en liten fiskesjö med kanoter etc.

Röstånga-från receptionen
Röstånga-från receptionen

Rätt så stora platser, men dom flesta platserna i den nedre delen lutar. Vi fick använda alla brädbitar vi hade för att få vagnen jämn.

Campingens stora behållning är utan tvekan poolområdet, som ingår för alla boende. En stor 50m pool, vattenrutchbana, en liten barnpool, en ouppvärmd pool och en liten plaskpool för dom minsta.
Och när vi var här så var dom lagom uppvärmda och sköna.
Sen finns det även en stor hoppkudde.
Bra platser på gräset att ligga på, även i skugga under träden.
Det blev många timmar vid poolen i värmen som var.
Receptionen med kiosken och serveringen ligger precis intill, så det blev en del glass.

Röstånga-poolområdet
Röstånga-poolområdet

Om vi börjar med receptionen så är det en liten servering, med enklare maträtter, fika etc. Även öl och vin.
Sen finns det en väldigt begränsad “affär” med det allra mest akuta som mjölk, bröd, pålägg, lite “reservmat”.
Man kan ju tycka att dom borde ha lite bättre utbud, men min gissning är att det är väl uttänkt. Nere i samhället (1 min med bil) ligger en ICA Nära som har ett bra utbud och bra öppettider.
Sen är det 20 min till nästa affär. Så för att värna om sin affär i samhället så vill man få så många som möjligt att handla där.
I samhället finns även pizzeria, ett gästgiveri, ett konditori och en pub.

Det som kan förbättras är servicehusen, det finns lite för lite toa-kapacitet när det är fullt på campingen. Eller snarast för lite kapacitet nere bland platserna. För uppe i receptionen så finns det fräsha toaletter och duschar. Men det är inte så många som går dit upp.
Det nedre servicehuset innehåller två toaletter och en handikapptoa med dusch, två duschar samt ett skötrum/dusch.
Det som var riktigt bra var lösningen med diskmaskiner, för att minska slöseriet med vatten och diskmedel. Riktiga industridiskmaskiner som tar 2 min.
Har sett liknande på många andra campingar, men inte så väl fungerande som på Röstånga!

Sen finns det en spis i ett litet kök. Sen finns det ett litet servicehus med två toaletter och ett kök samt utedisk.

I det övre området så har dom dels mindre service hus, men även ett nytt fräscht servicehus med en café. Där sköter man även alla aktiviteter som finns på programmet, riktigt mycket faktiskt. Bla en välordnad barnklubb där dom har planerade aktiviteter att göra varje dag, allt från pyssel till att kolla på saker i naturen.

Röstånga-stigen till övre
Röstånga-stigen till övre
Röstånga-övre området
Röstånga-övre området

Totalt sett är Röstånga en riktigt bra familjecamping, men mycket för barnen att göra. Förutom poolen, så finns det även hoppkudde och lekplatser. Särskilt fina var dom två platserna uppe vid nya området, där en nog tilltalar dom lite större barnen. Sen har dom ett område i skogen mellan områdena med tunnlar i marken som barnen sprang om kring och lekte i.

För den naturintresserade så är nog naturreservatet intill med bokskog och vild natur ett stort plus. Men när vi var där så låg temperaturen på ca 28 grader varje dag. Så att ut och vandra var inget som lockade, även om dom ordnade guidade turer från campingen varje dag.

Och den obligatoriska rapporten om minigolfbanan, en klassisk filtbana med 9 hål. Några av banorna var lite mer fantasifulla med en stor ko och en med ett hopphinder. Tar inga pris på något sätt, men lite trevlig kvällsunderhållning nån gång 🙂

Hit kan vi utan tvekan tänka oss att åka igen, framförallt för poolområdet.

Röstånga-våran vagn
Röstånga-våran vagn

//TH