Lysingsbadet – Västervik

Två veckor på Lysingsbadet med äventyrsbad och en plats med VA, el och TV.

Så om vi börjar med det som inte blev, äventyrsbadet… Pga olika förseningar (eller en fantasitidplan…) så blev det inget äventyrsbad. Det skulle öppna i juni, sen framflyttat till början av juli och sen ytterligare en vecka innan dom kom på att det inte skulle bli klart i sommar.

20140720-211513-76513319.jpg

Blir säkert fint när dom lettiska byggarna blir klara…

Så istället för att ha haft en stor fin utepool så hade dom i år en liten pool med ståplats vid fint väder och ett stort bygge. Sen öppnade dom en varmbassäng och en bubbelpool i realxdelen. Men det var det 12-års gräns pga att en del barn trodde att det var ok att hoppa och stoja där. Så det blev inte mycket med det heller. Lysingsbadet utepool

Och om vi istället pratar om campingen så är den stor och fin. Uppdelad i flera områden av skog och vatten så är den vidsträckt. Fina hygienhus med bra utrustning, ett par restauranger, en rätt stor affär och turistaffären som för känslan till charterresa.

Även nya restaurangen Tapas och Cava vid äventyrsbadet känns medelhav. Där provade vi lunchen som var helt ok, men inte billig.

Sen provade vi Skärgårdsvillan som drivs i privat regi. Ok mat, men matchade kanske inte prislappen. Och dom hade struntat i att uppdatera sin meny på webben. Dom har missat hur verkligheten ser ut.

Incheckningen gick grymt smidigt, vi hade bokat och betalat i förväg så det var bara att checka av och få nyckelkort vid första bommen. Och all kontakt med personalen var väldigt bra, serviceminded och trevliga.

Stora lekplatsen är fin och har mycket för alla barn att gör, och dom har satsat på konstgräs på stora ytor. Och det har dom även runt äventyrsbadet och utepoolen, där ligger en ny sort som jag inte har sett innan. Med rätt lång lugg och naturlig färg med några gula strån här och där. Skön att gå på och ser naturlig ut. Skulle kunna tänka mig den hemma på tomten 🙂

Sen får vi inte glömma den obligatoriska minigolfen. En stor fin äventyrsgolf med 18 hål. Fint belägen och med mycket växtlighet. Men, som man brukar säga, alla hålen lutar antingen neråt eller uppåt. Så banan är väldigt svårspelad, och börjar bli lite sliten på sina ställen. Sen hänger växterna in över banan på sina håll så bollen fastnar där. Tror vi betalade närmare 300kr för tre vuxna (14 år räknades som vuxen) och ett barn för 18 hål. Inte så kul, inget man spelar två gånger…

Campingen ligger bra till vid havet, med en del platser med havsutsikt, men när vi var där även blåsigt. Fin strand vid huvudbadet, och sen ytterligare tre små stränder och fler badställen strax intill. Nära in till Västervik, med bil, turisttåg (80kr), lokalbuss eller cykel. Show i Arenan dom flesta kvällar i veckan på typiskt charter-stuk. Barnklubb som tyvärr kändes lite oinspirerad och äventyrsbana i skogen för dom större (inte heller den billig).

Troligen inte ett ställe vi återvänder till, även om äventyrsbadet blir klart. För gissningen är att poolytan kommer att vara för liten i förhållande till antalet gäster. Och det var flera nätter när det var stökigt på sina ställen framåt ett på natten. Sen skall sägas att om vi hade åkt tidigare pga att äventyrsbadet inte öppnade så hade vi fått pengar tillbaka, men två dagar var bara krångligt.

Så nu drar vi till Skåne och Röstånga   //TH