Ursands Camping

 

Fick lite inspiration att äntligen skriva det här inlägget, bättre sent än aldrig.

Sista helgen det var sommar, 23-25 augusti rullade vi upp till Ursands Camping. Strax norr i Vänersborg längs Vänerns östra strand.
Fredag kväll kom vi upp, och det var rätt så välfyllt på campingen.
Vi fick en plats i mittgången i backen ner mot sjön. Och backe är verkligen ordet, för det lutade åt alla håll…
Men med lite hjälp från trevliga grannar och alla brädbitar vi hade med oss så fick vi vagnen på plats och hyffsat plant.
När jag sen skulle koppla in elen så satt det redan en sladd i vårat uttag, men den glada tysken i vagnen intill kom ut…
Det visade sig att hans uttag var mer eller mindre sönderbränt med ovala hål för stickproppen.
Nej, Ursand har inte handske, utan vanlig stickpropp. Men tjejen i receptionen sa att det var OK att använda det brända uttaget, bara man klämde fast sladden så den inte hoppade ur. Elsäkerhet?

Ursands camping, vy från receptionen ner längs mittgången.
Ursands camping, vy från receptionen ner längs mittgången.

Vad tyckte vi om campingen?
Receptionen med affären var helt OK, men en trevlig altan under tak utanför att sitta och fika på.
Det stora servicehuset intill receptionen var helt OK, men kanske inte helt nyrenoverat. Kök och disk på baksidan också helt OK.
Restaurangen nere vid sjön provade vi inte, men menyn verkade trevlig…
Men läget är väldigt trevligt även om det inte blir så mycket kvällssol. Stranden är väldigt fin och långgrund.

Stranden vid Ursands camping
Stranden vid Ursands camping

Sen hade vi båda våra och ett extrabarn med oss, och för deras del så fanns det en hel del att göra med lekplats och hoppborg och uppblåsta rutschkanor. Sen var det ju det här med Berts äventyrspool (ja, det är Bert Karlsson som äger campingen).
Poolen består av en uppblåsbar pool, kanske 10-15 meter i diameter med två uppblåsbara rutschkanor. Rätt så dyr att bada i, men när vi var där så var det nersatt pris, så minsta dotter badade glatt där även om det var lite kallt.

Panoramabild över "poolen".
Panoramabild över “poolen”.
Panorama över del av poolen, med stranden och restaurangen i bakgrunden.
Panorama över del av poolen, med stranden och restaurangen i bakgrunden.

Ett av dom största i-landsproblemen vi hade var att det var riktigt usel mobiltäckning, både för Tele2 och 3 i alla fall.
Även receptionen led av det, när man betalade med kort ställde dom sig med kortläsaren i fönstret för att få bättre signal.
Och för stora dottern och hennes kompis är ju internet-access ett måste. Men dom löste det själva, nån vagnsgranne delade ut sitt nät utan lösenord och måste haft bra teckning. Så dom “lånade” deras nät och klagade inte 🙂

Så totalt så kan vi säga att det var en trevlig camping, men man känner på något sätt att Bert är inblandad… Och inte bara för hans ullgrisar.
Sen kan man ju undra hur det är på sommaren när hela vägen ner är en enda stor parkeringsplats för badgästerna som skall till stranden…
Ligger ju rätt så bra till för oss, tar 1,5 timma, så det är nog möjligt att vi kommer tillbaka nån helg.

//Tomas