Lidköpings Kronocamping

Då är vi på Lidköpings Kronocamping, väldigt vackert belägen vid Vänern. Ytterligare en femstjärnig camping, men väldigt annorlunda mot Gustavsvik. En skillnad är att det inte är så många norrmänn :-). Men Gustavsvik är nog mer min sinnebild av en femstjärnig camping. Sen är det många långliggare med väldigt kreativa tomter.

20130806-160508.jpg

Fin restaurang med bra mat. Fina servicehus, men det är lite trevligare när väggarna i båsen går i alla fall ner till golvet. Känns lite mer privat. Ventilationen verkar inte funka så bra i det servicehuset vi använde, för det luktade alltid illa när någon gjorde nummer två…
Man behöver även kort för att gå in i servicehusen, så barnen måste springa och hämta kortet när är akut. Varmvatten ingår i alla fall.
Kan vara att det var i slutet säsongen som vi var där, för städningen av hygienhusen var inte så bra. Var nog ingen där och kollade till det mer än på morgonen, ett toabås hade någon grisat ner rejält och det var så nästan ett dygn innan det städades.

Dom lite finare (dyrare) tomterna ner mot sjön har både vatten och avlopp på platserna. Och en hel del andra har i alla fall vatten vid tomten.

Badplatsen hade fixats till, men tyvärr är det ju så långgrunt att det nästan inte går att bada. Efter 150 m rakt ut u Vänern så gick vattnet strax ovanför knäna. Men perfekt för mindre barn!

Wifi kostar extra och även surfdatorn i receptionen kostar. Och behöver man kabel för anslutning av kabel-TV så måste man köpa den, men dom var slut när vi kom…

20130806-161704.jpg

Att säga att poolerna ligger i anslutning till campingen är lite sanning med modifikation. Man måste gå runt, för ingången är från andra sidan av området. Poolerna är kommunala och är en 50 m pool och två barnpooler. För att komma in måste man hämta kuponger i receptionen.

//TH

Hei gutter og jenter, velkommen til Gustavsviks camping!

På plats på Gustavsviks camping i Örebro, som nog är den största norska kolonin öster om Bohuslän. Mer än hälften av vagnarna är norska.

Campingen är ju en av dom femstjärniga i Sverige. Med tillgång till poolerna vid äventyrsbadet, men själva äventyrsbadet kostar extra. Poolerna ligger en liten bit bort.

Det är stort, med mååånga vagnar. Tre servicehus, väldigt fräscha med allt. Sen finns det restaurant , affär, shop, glassbar etc. En jättestor och två mer normala lekplatser.
Incheckning gick bra, bra service. Men man får välja plats själv genom att köra in med vagnen, och har man inte varit här innan så är det snurrigt. Vilka platser är bra? En del platser ligger in bakom andraplatser, med en smal gräsremsa att köra in via. Inte helt lätt när det är fullt.
Kabel till TV:n fick vi låna gratis, och trådlöst internet på hela anläggningen är gratis. Men kvaliteten på det var väldigt dåligt när många kör. Så det fanns en anledning till att det satt massor med lite äldre barn med surfplattor i entréerna till servicehusen, för där var det bäst anslutning.

image

En sak kom vi dock på, vi ville inte ligga nära vägen. För på andra sidan vägen går järnvägen, och trots att vi bor längst in så är det lite störande på kvällarna när godstågen åker förbi.

Det var rätt så bokat när vi kom, men nu i början av augusti så börjar det glesa ut lite.

Förbättringsförslag? Tja, inga direkta. Men det kan nog bli långt till vatten posterna för en del.
Den trådlösa internet-anslutningen var riktigt dålig, där behövs nog jobbas en del på fler accesspunkter och bättre bandbredd på anslutningen.
Sen var äventyrsgolfen rätt sliten och en del banor nästan omöjliga att komma åt att spela. Det är ju ilandsproblem…

image

Och här en bild från 4/8 2013, nu börjar det glesna bland vagnarna.

Vad gäller äventyrsbadet så är vi inte imponerade, det är dyrt även om man får camping-rabatten. Sen är det mörkt och dystert inne på badet, och inte så stort som man kan tro. Vildforsen var i det närmaste livsfarlig, alla tre av oss som åkte kom ner med ont nånstans.
Sen saknas det något för barnen i mellanåldern, dom små har en del att göra. Och för dom stora så finns det tre rejäla vattenrutschkanor. Men inget riktigt för dom i kanske 6-9 år.
Och bara två små bubbelpooler på hela anläggningen.

Körningen från Ödeshög upp till Örebro längs väg 50 gick bra och förbrukningen blev bara 0.80 l/mil.

//TH

20130804-201553.jpg